ΜΟΛΥΒΔΟΣ Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ (ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΡΘΡΟ)

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: 

ΜΟΛΥΒΔΟΣ Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Η ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;" ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV.

 Ο μόλυβδος είναι ένα από τα αρχαιότερα μέταλλα και χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο εδώ και 6.000 χρόνια  η χρήση του υπάρχει σε πολύ μεγάλο αριθμό προϊόντων καθημερινής χρήσης όπως για παράδειγμα σε κραγιόν αλλά και γενικά σε πολλά καλλυντικά προϊόντα , το χειρότερο όμως είναι ότι με την αλόγιστη χρήση των ανθρώπων για πολλές δεκαετίες, σήμερα έχει μολυνθεί το περιβάλλον, που σημαίνει : το νερό:που υπάρχει παντού στην διατροφή μας και στον αέρα που σημαίνει ότι με κάθε μας αναπνοή εισέρχεται μέσα μας η μόλυνση.

Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι όλα τα βαρέα μέταλλα είναι μη βιο διασπώμενα που σημαίνει ότι δρουν συσσωρευτικά που ως αποτέλεσμα έχει την αύξηση της τοξικότητας στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η τοξικότητα λοιπόν επηρεάζει μεταξύ άλλων το νευρικό σύστημα, επηρεάζει αρνητικά την λειτουργία των νεφρών, το γαστρεντερικό , δημιουργείται αρθραλγία όμως επιδρά και στο σύστημα της αναπαραγωγής! Να σημειωθεί ότι όλα τα βαρέα μέταλλα όπως και ο μόλυβδος ενοχοποιούνται για τις καρκινογενέσεις.

 Όλες οι μπαταρίες περιέχουν κυρίως μόλυβδο και πρέπει να ανακυκλώνονται , σε αυτό πρέπει να συμβάλουμε όλοι και γενικά στο θέμα της ανακύκλωσης να είμαστε ενεργοί . 

Βλέπουμε ότι προωθείται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει μπαταρίες πολύ μεγάλες για να αποθηκευτεί η ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει. Όπως όλες οι μπαταρίες έτσι και αυτές θα πρέπει να αντικατασταθούν όταν θα ολοκληρωθεί ο κύκλος της ,,ζωής,, τους. 

 Οπότε γεννάται το ερώτημα αυτές που θα είναι έπειτα από χρόνια, εκατοντάδες εκατομμύρια, και θα πρέπει να ανακυκλωθούν, θα γίνει όπως πρέπει; θα είναι ανακυκλώσιμα όλα τα υλικά των μπαταριών ;  η μήπως βρεθούμε τότε σε ένα νέο αδιέξοδο ; 

Αναρωτιέται κανείς .... γιατί δεν προώθησαν την γνωστή τεχνολογία παραγωγής υδρογόνου που δεν μολύνει ; Παρότι που την γνωρίζουν δεν την χρησιμοποιούν ώστε να απαλλαγεί ο πλανήτης μας από την τεράστια μόλυνση αλλά και ο άνθρωπος να παύσει να ταλαιπωρείται  από εκατοντάδες ασθένειες !

Γιατί στην Ελλάδα δεν ξεκινούν με τον καθαρισμό των υδάτων;  Χρήματα υπάρχουν !                     Δείτε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023 που πέρασε πριν λίγες ημέρες από την Βουλή! Γιατί δεν τα κάνουν χρήση ;                                                              

Γιατί κανένας πολιτικός μας δεν ασχολείται με το θέμα αυτό και όταν τους ρωτάς αλλάζουν θέμα;

Τα ερωτήματα αυτά για να απαντηθούν προϋποθέτουν πολιτική βούληση ! Αυτή όπως διαπιστώσαμε στην πράξη δεν υπάρχει . Δεν ενδιαφέρονται ουσιαστικά για τον άνθρωπο και αυτό φαίνεται και σχεδόν σε κάθε νόμο που ψηφίζουν ! 

Οπότε η διέξοδος είναι ΜΟΝΟ η  ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ που στις προγραμματικές της δηλώσεις που κατάθεσε δεσμευτικά στον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ αναφέρει αναλυτικά για όλους τους τομείς λεπτομερώς τι θα πράξει . Σε αυτές πρωτίστως τοποθετείται ο Άνθρωπος στο επίκεντρο και του δίνει την δυνατότητα να βιώσει σε ένα περιβάλλον που του αρμόζει . 

Ήρθε ο καιρός όπου πρέπει να σταματήσεις να εμπιστεύεσαι αυτούς που σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης απέτυχαν παταγωδώς που με εκατοντάδες ψέματα σου έπαιρναν την ψήφο σου και μετά δεν εκτελούσαν τα υποσχόμενα !

Ήρθε η ώρα να ενωθούμε οι Έλληνες στον δικό μας φορέα του Έθνους των Ελλήνων !

https://www.youtube.com/watch?v=dV9ECIaSBAY
 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟ

Η ΧΩΡΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ