ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ:

 ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ; 

(Πρωτότυπο Άρθρο)

Με το πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής η Ε.Ε δίνει μεγάλη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αυτό επηρεάζει και την χώρα μας.

 Οι ανεμογεννήτριες είναι που κατακλύζουν τα βουνά της Ελλάδας και πέρα από το αντιαισθητικό θέαμα τους , υπάρχει μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση .

 

Αρχικά για να μεταφερθούν πρέπει να πραγματοποιηθεί χάραξη και διάνοιξη δρόμων μέχρι τα σημεία τοποθέτησης τους και εκεί σε μία ακτίνα εκατοντάδων μέτρων γίνεται αποψίλωση δλδ καταστροφή του δάσους και πρασίνου.


Τεραστίων διαστάσεων η καταστροφή του περιβάλλοντος με τους δρόμους που απαιτούνται ώστε να μεταφερθούν στο σημείο τοποθέτησης τους .

 Για τη βάση μιας ανεμογεννήτριας, για την οποία έχει εκσκαφτεί χώρος όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.   Για τις καινούργιες ανεμογεννήτριες οι βάσεις είναι όσο τρία γήπεδα!

Απαιτούνται 1200 τόνοι μπετόν 335 τόνοι χάλυβα 5 τόνοι χαλκός 3 τόνοι Αργίλιο καθώς επίσης ψευδάργυρος και κοβάλτιο!

Εδώ γεννάται το ερώτημα ποια η μόλυνση στην εξόρυξη αυτών των υλών ;


    
Η διάρκεια ζωής μιας ανεμογεννήτριας είναι τα 20 χρόνια και τότε θα υπάρξει το μεγάλο πρόβλημα της ανακύκλωσης που είναι πολύ υψηλό το κόστος με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη ξεκαθαριστεί ποιος θα το πληρώνει αυτό. 

Μέχρι τώρα υπάρχει και τεχνικό θέμα με την μη ανακύκλωση των πτερυγίων που είναι μη ανακυκλώσιμα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες (φωτό) τις τοποθετούν σε μεγάλους τάφρους και γνωρίζουν ότι αυτή δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος ανακύκλωσης.

Ένα τεράστιο πρόβλημα περιβάλλοντος είναι μπροστά μας που οι κυβερνώντες δεν το αναφέρουν καθόλου , αντίθετα προωθούν την λεγόμενη ,,πράσινη ενέργεια,, η οποία όμως καταστρέφει το πράσινο !!

Τελικά τι μολύνει περισσότερο το περιβάλλον ; Ο λιγνίτης όπως φρόντισαν να μας πείσουν ή μήπως όλα αυτά που αναφέρονται στο παρόν άρθρο; Να μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία αποφάσισε να κλείσει πολύ αργότερα τα εργοστάσια που παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια και μάλιστα έθεσαν σε λειτουργία νέο εργοστάσιο το οποίο θα είναι σε λειτουργία μέχρι το 2065 !

Η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε εν μία νυκτί ναι κλείσει όλα τα εργοστάσια στην χώρα μας , έτσι βρέθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία ! Ο Έλληνας καλείται σήμερα να πληρώνει τεράστια ποσά για τους λογαριασμούς της ενέργειας !     

Στο θέμα αυτό η Ελλήνων Συνέλευσις θα εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον. 

 Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για την ηλεκτρόλυση, την ηλιακή. Για ακόμη μία φορά η ουσιαστική πρόταση έρχεται από την Ελλήνων Συνέλευσις  

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Η ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;" ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ .

https://www.youtube.com/watch?v=_M_WTG_gKi8

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΙΝ: 6944444036

e-mail: c.charitopoulos@gmail.com

twitter:  https://twitter.com/CharalamposCha9

fb: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063634225779

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟ

Η ΧΩΡΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ