ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (Πρωτότυπο άρθρο)

 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 

 Στις αρχές του 20ου αιώνα , το καύσιμο που επελέγη ,ήταν η μολυβδούχα βενζίνη και μέχρι το 1970 οπότε και αντικαταστάθηκε από την αμόλυβδη βενζίνη.

Τώρα, 50 χρόνια μετά, προωθείται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα και μάλιστα με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή αλλά ξεκάθαρα στοχεύουν σε σύντομο σχετικό χρονικό διάστημα στην αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων , που σημαίνει τεράστια κέρδη των εταιρειών με ταυτόχρονη οικονομική αφαίμαξη των πολιτών !

Προωθούν την ηλεκτροκίνηση που σημαίνει αρχικά αυξημένο κόστος για την αγορά και ταυτόχρονη απόσυρση του μέχρι τότε αυτοκινήτου μας. 

Ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι καθαρό δεν είναι αληθές διότι για να κυκλοφορήσει  χρειάζεται να φορτιστεί με ηλεκτρικό ρεύμα που δεν γνωρίζουμε εάν αυτό έχει παραχθεί με λιγνίτη αέριο ή πετρέλαιο ή από ανεμογεννήτριες ! 

Εάν πάρουμε την ανεμογεννήτρια τότε πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της είναι μεταξύ άλλων είναι : Για το στήσιμο στο βουνό απαιτούνται 1200 τόνοι τσιμέντο , 335 τόνοι χάλυβα (μολύβι - ψευδάργυρος)

5 τόνοι χαλκός , 3 τόνοι αργίλιο και ως ψυκτικό χρησιμοποιούν φθοριούχο θείο που είναι 2.500 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα που είναι αέριο θερμοκηπίου !!!   Τα δε πτερύγια αποτελούνται από πλαστικό ενισχυμένο με  ρητίνες  που δεν ανακυκλώνονται . Η διάρκεια ζωής των ανεμογεννητριών είναι 15 έως 20 χρόνια και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την ανακύκλωση τους. Αναλογιστείτε τι καταστροφή γίνεται ή και μελλοντικά πόση μόλυνση μπορεί να υπάρξει ;

 

Ένα μεγάλο πρόβλημα που προβληματίζει της αυτοκινητοβιομηχανίες την πυροσβεστική και άλλους φορείς είναι η ανάφλεξη των μπαταριών , τόσο εν κινήσει ή στην διαδικασίας της φόρτισης αλλά και  την ώρα στάθμευσης ! 

 

https://www.youtube.com/watch?v=UsuYxFBHsiQ&t=24s

 Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν πάρα πολύ μεγάλο θερμικό φορτίο σε περίπτωση που αναφλεγούν, ενώ υπάρχει επίσης ο κίνδυνος , να γίνει μια «έκρηξη φωτιάς».

Από την μέχρι τώρα εμπειρία στο εξωτερικό, για να σβήσει η φωτιά ενός ηλεκτρικού, απαιτούνται στην καλύτερη περίπτωση… 50.000 λίτρα νερού, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκαν 150.000 λίτρα !

 

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι όλα αυτά που μας τα παρουσιάζουν ως ιδανική λύση σήμερα, πιθανότατα μετά από κάποιες δεκαετίες θα μας πουν να αλλάξουμε με κάτι άλλο και αυτό που απομένει είναι το υδρογόνο που υπάρχει ως τεχνογνωσία και χρησιμοποιείται σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως δεν το προωθούν ΓΙΑΤΙ ;
 
Γεγονός είναι ότι με νομοσχέδια επιβάλλουν φόρους για το περιβάλλον για την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή , φόροι στα καύσιμα και κάθε μερικές δεκαετίες μία ολική αλλαγή στον στόλο των αυτοκινήτων .
 
Η Ελλήνων Συνέλευσις θα δώσει έμφαση μεταξύ άλλων και στην τεχνολογία του υδρογόνου για να έχουμε μηδενική μόλυνση στο περιβάλλον ώστε αυτό να επανέλθει και να προσφέρει την ασφάλεια που πρέπει στον άνθρωπο !
Μελετήστε τις  προγραμματικές δηλώσεις που είναι κατατεθειμένες στον Άρειο Πάγο
και θα καταλάβετε ότι είναι η μόνη διέξοδος στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν.
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΙΝ: 6944444036

e-mail: c.charitopoulos@gmail.com

twitter:  https://twitter.com/CharalamposCha9

fb: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063634225779

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (πρωτότυπο άρθρο)

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ( Νέο Άρθρο )

ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΤΟ Ε.ΣΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ;